Presentation
Region Sörmland Jobba med oss

Många möjligheter för psykologer i Sörmland

Publicerad 19 september 2023
Monika Billing, psykolog. Foto: Christian Boo
Monika Billing, psykolog. Foto: Christian Boo

Behandling, forskning, handledning och verksamhetsutveckling. Friheten inom psykologyrket är stor och hattarna som psykologerna i Region Sörmland har möjlighet att testa är många.

Linda Swanson har en delad tjänst. Ena halvan arbetar hon som klinisk psykolog på psykosmottagningen vid psykiatriska kliniken på Mälarsjukhuset. Resten av tiden är hon forskningshandledare.
– Ena dagen får jag ta del av patientens inre värld. Nästa får jag sitta med en student som brinner för någonting och vill dra det vidare, för att sedan själv presentera min forskning i olika sammanhang. Variationen är stor och det är jättespännande, säger Linda.
Utöver sina många arbetsområden utbildar hon sig just nu även till specialistpsykolog. Trots att hon har mycket på gång upplever hon att förutsättningarna för livsbalans finns där.
– Jag har möjlighet att påverka min yrkesroll. Dessutom är möjligheterna stora både till kompetensutveckling och finansiering av forskningsprojekt via vårt forskningsinstitut Centrum för klinisk forskning, CKF, säger hon.
Att hon stannar inom Region Sörmland handlar mycket om trivsel.
– Kollegorna är helt fantastiska. Att få ta del av mina kollegors olika kompetenser är väldigt givande. Det går heller aldrig en dag utan goda skratt, säger hon.

Jobba som psykolog i Region Sörmland. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Linda Swanson, klinisk psykolog och forskningshandledare.
Linda Swanson, klinisk psykolog och forskningshandledare.

Frihet och variation
Även Monika Billing, psykolog på Trosa vårdcentral, sätter ett stort värde på samarbetet med kollegorna och de olika yrkeskategorier som finns på vårdcentralen.
– Jag känner mig aldrig ensam i min yrkesroll, säger hon och berättar att hon utöver samtalsbehandlingar även fungerar som utbildare på den egna enheten.
Under många år arbetade Monika som dramapedagog men valde att byta bana och utbilda sig till psykolog. Hon drogs tidigt mot primärvården. Idag känner hon att hon har hamnat helt rätt.
– Jag upplever att jag har en stor frihet. Jag lägger upp mitt schema själv och jag kan testa nya arbetssätt. Regionen erbjuder även många möjligheter till fortbildning på betald arbetstid. De praktiska arbetsförhållandena tycker jag är väldigt bra och det är tydligt att regionen ser en vinst i att ha psykologer även inom primärvården, säger hon.
Arbetet i primärvården är dessutom väldigt varierande.
– Jag träffar patienter som mår väldigt dåligt men även patienter som blir hjälpta redan efter ett besök, säger hon.

Region Sörmland

Genom utbildning, handledning och forskning gör vi det lätt för dig att trivas och bli framgångsrik i ditt yrke. Regionen har ett ambitiöst PTP-program och det finns även många möjligheter för dig som vill gå vidare till specialist, få chefsuppdrag, forska på deltid eller utvecklas på andra sätt.
Vi har 19 regiondrivna vårdcentraler i Sörmlands 9 kommuner och 3 sjukhus i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Hos oss finns även Karsudden, ett rättspsykiatriskt regionsjukhus.

regionsormland.se