Presentation
Capio Psykiatri

”Vi har möjlighet att göra skillnad”

Publicerad 14 juni 2022
Foto: Kicki Nilsson
Sofia Engvall och Robert Sjölund trivs på Capio Psykiatri. Foto: Kicki Nilsson
Sofia Engvall och Robert Sjölund trivs på Capio Psykiatri. Foto: Kicki Nilsson

En psykologtät verksamhet med stora möjligheter att påverka både patienternas livskvalitet och sin egen arbetsdag. Så beskriver Sofia och Robert sitt arbete på Capio Psykiatri.

De senaste åren har vårdgivaren Capio Psykiatri växt så det knakar. Något som bland annat märks på Capio Hjärnhälsan som är en av Capio Psykiatris många kliniker.
– Sedan hösten 2019 har vi fördubblat antalet anställda psykologer. Under hela den här resan har medarbetarna varit en viktig del av utvecklingen. Vi är en grupp som hjälps åt och vi har fått möjlighet att skapa den verksamhet som vi vill ha, säger Robert Sjölund, psykolog och Capio Hjärnhälsans enhetschef.
Som psykolog på Capio Psykiatri har du stora möjligheter att välja inriktning på ditt arbete.
– Tack vare att vi arbetar så brett finns det möjlighet att både specialisera sig och bredda sin kompetens beroende på vad man trivs bäst med, säger Robert.

Jobba med oss på Capio Psykiatri. Klicka på länkarna nedan för mer information och ansök:


Leg. Psykolog eller Psykoterapeut med KBT-inriktning till Falun (Sista ansökningsdag har passerat)

Leg. psykolog med utredningskompetens till BUP i Falun (Sista ansökningsdag har passerat)

Psykolog till BUP i Motala (Sista ansökningsdag har passerat)

Psykolog till BUP i Mjölby (Sista ansökningsdag har passerat)


Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Bred kompetens
Psykologerna erbjuds regelbundet både interna och externa utbildningar. Dessutom finns det otroligt mycket kompetens bland de många medarbetarna.
– Det har varit extra värdefullt för mig som ny psykolog. Det finns många kollegor med olika typer av erfarenheter och jag lär mig mycket, säger Sofia Engvall som har arbetat på Capio Hjärnhälsan sedan 2019.
Det som fick Sofia att söka till Capio Psykiatri var möjligheten att arbeta med neuropsykiatriska utredningar. Hon har alltid gillat att fördjupa sig i saker.
– Jag gillar att träffa patienter och familjer och få göra skillnad för dem. Vi får väldigt bra feedback och våra patienter är väldigt tacksamma, säger Sofia.
Ytterligare en sak som gör att Sofia trivs så bra på sin arbetsplats är just möjligheten att få vara med och påverka sin situation. Medarbetarna vet vad som ska göras men kan själva lägga upp sitt arbete.
Även Robert anser att just möjligheten att påverka stort som smått är något som särskiljer och lyfter Capio Psykiatri.
– Det är roligt att utveckla vården och här får vi verkligen göra det. Vi har möjlighet att göra skillnad för de som kommer till oss och det är något som driver oss alla.

Capio psykiatri

Capio Psykiatri är en av Sveriges största privata vårdgivare inom psykiatrisk specialistvård med verksamheter inom allmänpsykiatri både för vuxna och barn/ungdomar, ätstörningsvård, vård för hemlösa, transkulturellvård samt smärta och utmattning. Vårdformerna är öppenvård och heldygnsvård. All vård bedrivs på uppdrag från olika regioner i landet i form av upphandlade kontrakt samt vårdval. Capio Psykiatri finns i Stockholm, Östergötland, Halland och Örebro och inom kort även i Dalarna.

capio.se