Presentation
WeMind Mottagning och HVB-hem

På WeMind får en psykolog vara psykolog

Publicerad 19 september 2023
Martin Davidson, psykolog och PLA på WeMind i Helsingborg. Foto: Lisa Wikstrand
Martin Davidson, psykolog och PLA på WeMind i Helsingborg. Foto: Lisa Wikstrand

På WeMind hyllas det psykologiska hantverket.
– Här finns all administrativ support som krävs för att vi medarbetare ska kunna fokusera på kärnuppdraget. En välsmord verksamhet där en psykolog får vara psykolog, säger Martin Davidson, psykolog och PLA på WeMind i Helsingborg.

Martin Davidson hade redan lång erfarenhet av psykologyrket när han för drygt ett år sedan började på WeMinds specialistpsykiatriska mottagning i Helsingborg.
– Jag kommer närmast från en tjänst som skolpsykolog men längtade tillbaka till det kliniska arbetet. Idag delar jag min tid mellan psykologarbete på mottagningen och en tjänst som PLA, psykologiskt ledningsansvarig, i verksamheten.
En stor fördel, menar Martin, är att WeMind är en verksamhet som betonar det psykologiska hantverket.
– Vi behöver inte sitta med kringuppgifter utan har allt stöd vi behöver för att kunna göra det vi ska som psykologer. Det är något som jag kan ha saknat på tidigare arbetsplatser där det varit mycket annat brus som tagit fokus från kärnuppgiften. Så är det inte här.

Jobba med oss på WeMind. Klicka här för att läsa mer och se våra lediga tjänster

Gabriella Helander, psykolog på ett av WeMinds HVB-hem.
Gabriella Helander, psykolog på ett av WeMinds HVB-hem.

Lärorikt
Han får medhåll av Gabriella Helander som började på WeMind för 1,5 år sedan i samband med sin PTP-tjänstgöring.
– Jag trivdes så bra att jag stannade kvar. Idag, som legitimerad psykolog, arbetar jag med ungdomsärenden på ett HVB-hem i Stockholms skärgård och håller tillsammans med de andra psykologerna i färdighetsgrupp, utvärdering och utveckling av behandlingsinnehållet. Det är ett omväxlande och utvecklande jobb där jag ständigt lär mig nya saker. Därför har jag inget behov av att flytta på mig utan vill fortsätta samla erfarenheter och bli riktigt bra på mitt jobb.
Gabriella rekommenderar varmt gärna andra psykologer att söka sig till WeMind.
– Det som är unikt med att jobba i en heldygnsverksamhet, jämfört med en samtalsmottagning, är att man får en jättebra helhetsbild av neuropsykiatri. Man får även djupdyka i familjedynamik och familjebehandling, vilket tilltalar mig.
Martin konstaterar att det inte finns några genvägar för att utvecklas som psykolog.
– Man måste träffa människor och prövas för att växa i yrket. Och det är något som du verkligen ges möjlighet till inom WeMind. Jag kan utan att överdriva säga att alla psykologer, oavsett om de vill utmanas genom att bredda sina kunskaper eller fördjupa sig inom ett visst område, kan hitta intressanta yrkesutmaningar inom WeMind.

WeMind

WeMind är Sveriges största privata vårdgivare inom psykiatrin. Vi driver 13 psykiatriska mottagningar runtom i landet och tar emot över 20000 patienter årligen. Vi är en koncern som förutom öppenvårdspsykiatri även bedriver verksamhet inom digital psykiatri, flera HVB-hem och en behandlingsskola. Efter årsskiftet öppnar vi vår första BUP-mottagning. I Stockholm erbjuder vi även en privat mottagning för individuell KBT och parterapi.

wemind.se