Jobb
Psykolog i Kriminalvården

Jobba som psykolog på Kriminalvården

Publicerad 14 juni 2022

Som psykolog i Kriminalvården kan du ha olika uppdrag, men gemensamt är det övergripande målet att minska risken för återfall i brott.

Du arbetar med psykologisk bedömning och behandling, både individuellt och i grupp.

Klicka här för att läsa mer om att jobba som psykolog hos oss

Podd – Utan att passera gå
Hur håller man isär rivaliserande gäng i fängelset? Får man grillad oxfilé när man sitter inne? Ser fängelser egentligen ut som i amerikanska serier? Det här är Utan att passera gå – en podd som tar dig med till den ofria världen. Lyssna på berättelser om hur det egentligen är i den ofria världen. Lyssna på utan att passera gå. Finns där poddar finns.

Klicka här för att läsa mer om och lyssna på podden

Kriminalvården

Vi bryter den onda cirkeln

Kriminalvården är en del av rättsväsendet. Vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

www.kriminalvarden.se