Presentation
BUP Hudiksvall

Klara hittade rätt i Hälsingland

Publicerad 14 juni 2022
Foto: Peter Engström
Klara Röding har alltid gillat att klura på saker och hitta lösningar på problem. I sin roll som psykolog på BUP får hon klura på såväl lösningar för enskilda patienter som på utvecklingsfrågor för hela regionen. Foto: Peter Engström
Klara Röding har alltid gillat att klura på saker och hitta lösningar på problem. I sin roll som psykolog på BUP får hon klura på såväl lösningar för enskilda patienter som på utvecklingsfrågor för hela regionen. Foto: Peter Engström

Arbetet på BUP i Hudiksvall visade sig vara en fullträff. I rollen som psykolog arbetar Klara med utredningar och behandlingar men även med övergripande organisatoriska frågor. Dessutom stortrivs hon i sin nya hemstad.

Det var med ett visst pirr i magen som den nyutexaminerade psykologen Klara Röding och hennes sambo packade sina saker och flyttade norrut.
– Vi hade ingen koppling till Hälsingland men flytten har bara varit positiv. Vi trivs jättebra, säger Klara som blev överraskad över att Hudiksvall inte bara är fint på vintern utan även är en fantastisk sommarstad.
En stor anledning till att Klara känner att hon har hittat rätt är arbetet på BUP i Hudiksvall. Hennes roll som psykolog är varierande, utmanande och rolig.
– I region Gävleborg finns det många små mottagningar. Varje enskild anställd spelar verkligen en viktig roll. Det är något som motiverar och får mig att vilja utveckla arbetet ännu mer, säger Klara och berättar att hon dessutom har fantastiska kollegor som hon även umgås med på fritiden.

Jobba som psykolog med oss i Region Gävleborg. Klicka på jobben nedan för mer information och ansök:

Psykolog på barn- och ungdomssjukvården i Hudiksvall (Sista ansökningsdag har passerat)

Psykolog/PTP-psykolog på Strömsbro Din hälsocentral (Sista ansökningsdag har passerat)

PTP-psykolog till Edsbyn Din hälsocentral (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för alla våra lediga jobb i Region Gävleborg (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Variation och utveckling
Ytterligare en sak som hon uppskattar med sitt arbete är variationen. Hon arbetar med såväl neuropsykiatriska utredningar som behandlingar av tonåringar och övergripande utvecklingsfrågor.
– Hade jag arbetat i en större stad hade det troligtvis tagit längre tid att få arbeta med det jag gör idag. Här känner jag verkligen att mina intressen tas till vara, säger Klara.
I sitt utvecklingsarbete är hon med och bidrar till att barn och unga får samma möjlighet till vård oavsett bostadsort. I jämlikhetsarbetet är frågor som hur vårdflödena ser ut och var det kan finnas flaskhalsar av olika slag centrala.
Lösningarna som sedan testas och utvärderas kan handla om allt från att ha vissa papper i ett visst arkivskåp till att lyfta saker till ledningsnivå. Klara arbetar även med att samordna utredningarna i Hälsingland. Med hjälp av digitala möten gör mottagningarna sina ronder tillsammans vilket innebär att de anställdas kompetens sprids ytterligare i länet.
Kombinationen av kliniskt och organisatoriskt arbete passar Klara perfekt.
– Innan jag började här visste jag inte att jag uppskattar utvecklingsarbetet så mycket som jag gör. Att få möjlighet att på en högre nivå förbättra för många är väldigt roligt.

Region Gävleborg – BUP

Barn- och ungdomspsykiatrin har fem öppenvårdsmottagningar lokaliserade i Bollnäs, Hudiksvall och Gävle. Slutenvård sker i samverkan med vuxenpsykiatri och barnklinik i Gävle. Verksamheterna erbjuder många karriärvägar och stora möjligheter för psykologer att utvecklas i sin profession med starkt fokus på kvalitet samt goda arbets- och lönevillkor.

www.regiongavleborg.se