Presentation
Jobba på Dedicare

Det bästa av två världar hos Dedicare

Publicerad 26 april 2022
Foto: Gonzalo Irigoyen
John Repic, psykologkonsult, Armin Fejzic, Affärsområdeschef och Fatme Toska, psykologkonsult på Dedicare. Foto: Gonzalo Irigoyen

Fatme ville testa på nya saker och vässa sin kompetens. John sökte efter ett tryggt men flexibelt arbete. Som psykologkonsulter på Dedicare hittade de båda vad de sökte efter.

Efter att ha arbetet inom primärvården under flera år var Fatme Toska både trött och lite vilsen. Vårdcentralen hon arbetade på hade 8500 listade patienter och en lång vårdkö.
– Jag kände mig väldigt bunden till jobbet. Jag var ensam psykolog på vårdcentralen och arbetet var väldigt tufft, säger Fatme.
Hon insåg att hon behövde byta arbetsplats. Problemet var att hon inte visste vad hon ville arbeta med. Det var då en vän tipsade henne om Dedicare.
– Och sedan dess har jag varit helt förälskad i psykologkonsultjobbet, säger Fatme.
Tack vare Dedicare fick hon möjlighet att testa på olika typer av branscher och arbetsuppdrag. Efter en tid insåg hon att hon älskade företagshälsovård, vilket hon har valt att fokusera på idag.

Jobba som psykologkonsult hos Dedicare. Klicka här för att läsa mer och se våra lediga tjänster

Tryggt arbete
Dedicare är Nordens största bemanningsföretag för auktoriserade psykologer. Som psykologkonsult får du möjlighet att pröva på ett brett urval av uppdrag. Kollektivavtal och tjänstepension är en självklarhet vilket innebär att tryggheten är lika stor som flexibiliteten.
Det var just kombinationen av flexibilitet och trygghet som lockade psykolog John Repic till Dedicare. Under flera år hade han arbetat med barn och unga och även haft en egen mottagning. I samband med att han blev pappa och familjen flyttade fick han upp ögonen för Dedicare.
Som egenföretagare var han van vid att ta mycket eget ansvar, så steget till konsultbranschen kändes därför inte särskilt stort.
– Det här arbetssättet och flexibiliteten passar mig. Nu när jag är förälder är det dessutom skönt att inte behöva jaga uppdrag själv. Istället får jag sms eller mejl med förslag på uppdrag. På det sättet kan jag lägga fokus på att jobba, säger John.
På Dedicare har John framför allt valt att fokusera på uppdrag som rör just barn och unga. Dels för att han gillar att arbeta med unga, men dels också för att han under den här perioden av livet gärna arbetar med områden som han har tidigare erfarenhet av.

Flexibelt arbetstempo
Under det dryga år som han har arbetat på Dedicare så har han även varit föräldraledig. Att kombinera föräldraledigheten med konsultarbetet har inte varit några problem.
– Just nu är jag föräldraledig fyra dagar i veckan och arbetar en dag i veckan som skolpsykolog. Jag hade möjlighet att arbeta på torsdagar och skolan behövde en psykolog en dag i veckan så det här uppdraget passade mig perfekt, säger John.
Möjligheten att själv styra sitt arbetstempo utan att behöva kompromissa med tryggheten är något som både John och Fatme värderar högt. Det är inte bara typen av uppdrag som varierar, även längden kan variera från timmar till år. Dessutom kan de själva styra hur lång period de vill ha mellan olika uppdrag.
– Förra sommaren valde jag att ta semester i sex veckor. Jag har aldrig tidigare varit ledig så länge och för mig var det jättelyxigt, säger Fatme.

Stort kontaktnät och ökad kompetens
De uppdrag som Fatme har valt att tacka ja till under sina år på Dedicare har från början ofta varit tre månader långa, men de har sedan förlängts. Fatme har trivts med sina uppdrag och har därför valt att tacka ja till förlängningarna. När uppdragen sedan har tagit slut har hon inte bara fått ny kunskap utan även utökat sitt kontaktnät.
– Under de här åren har jag lärt känna många människor. Människor som jag har kontakt med än idag. Vi går ut och äter middagar och träffas på vår fritid. Genom att arbeta som konsult har jag skapat ett väldigt stort kontaktnät, säger hon.
Förutom att hennes nätverk har växt har de senaste åren även varit väldigt lärorika. Genom att hon träffar många nya kollegor har hon fått möjlighet att ta del av deras kunskap. Något som har lett till att hon ständigt utvecklas.
När det kommer till framtidsdrömmar så känner både Fatme och John att de befinner sig på helt rätt plats.
– Jag vill inte byta efter det här. Jag trivs jättebra med att arbeta som psykologkonsult. Kombinationen av frihet och flexibilitet samtidigt som jag skapar nya kontakter, testar olika branscher och även har möjlighet att jobba lite mindre när jag behöver det är oslagbar, säger Fatme.

Jobba som psykologkonsult hos Dedicare. Klicka här för att läsa mer och se våra lediga tjänster

Dedicare

Vi erbjuder dig som vill bli psykologkonsult ett brett urval av spännande jobb och uppdrag. Hos oss finns möjligheterna, utan att du gör avkall på tryggheten. Alla våra konsulter får kollektivavtal och tjänstepension.
Som legitimerad psykolog är du med och skapar en hållbar vård. Psykolog är ett yrke som behövs inom många olika verksamheter och i alla kommun­er för att stödja barn och vuxna.
Som psykologkonsult hos oss på Dedicare får du tillgång till ett stort utbud av spännande uppdrag inom både offentlig och privat sektor. Att jobba som konsult innebär att du har chansen att skapa ditt yrkesliv efter dina behov, och att du kan utvecklas i din yrkesroll.
dedicare.se